Välkomna

Kontakt och om oss – Hitta hit

Om Mellomgården

Mitt emellan Skara, Skövde och Falköping hittar du Mellomgårdens Café och Gårdsbutik. Närmare bestämt i Norra Lundby en bit ifrån Varnhem, med utsikt över Hornborgasjön.

Vi som driver Mellomgården tillsammans är Mattias Blomqvist och Åsa Lidén. Att vi blev caféägare var närmast en slump – vi tänkte bygga hus i Varnhem, men visste att konstnären Lasse Holgerssons ateljé och konsthall var till salu. Vi åkte dit och tittade, och beslutet var självklart så snart vi klivit över tröskeln: Här vill vi bo med våra barn!

Efter många år i handeln kände Åsa att det var dags att byta spår i livet, och varför då inte starta ett café på hemmaplan? Marknaden verkade finnas och lokalerna skulle passa perfekt. Dessutom var ju alla kundkontakter något jag kände att jag skulle komma att sakna från butiksåren. Så ett café fick det bli, och i mars 2018 slog vi upp dörrarna för första gången.

Vi har lyssnat på våra besökare och breddat vårt utbud steg för steg. Idag kan vi därför förutom caféet med de läckra galetterna även erbjuda en välsorterad gårdsbutik, stuguthyrning, ställplatser för husbilar, konferenser, festarrangemang och konstutställningar. Besökarna som uppskattar god mat, fika och vackra vyer i lugn och ro blir bara fler och fler. Varmt välkommen du också!

Åsa och Mattias

”Fint kafé och bra mat, roliga evenemang”

Åsa

Mattias

Hållbarhet – en hjärtesak

Att värna om miljön är en bra affär på lång sikt – inte bara för naturen. Så vi på Mellomgården anstränger oss gärna lite extra för en hållbar framtid.

Så långt det över huvud taget är möjligt använder vi oss av lokalproducerade råvaror, allt från grönsaker och frukter till mjölk och grädde. Vår ost kommer från välkända Sivans i Stora Levene, ölen och äppelmusten från bryggerier i Falköping och Mariestad, laxen från Vänern,  vildsvinsköttet från de skaraborgska skogarna – och så vidare. Bovetemjölet som är huvudingrediensen i våra galetter kommer från Värmland, där Sveriges enda bovetekvarn är belägen – och det är inte heller särskilt långt bort.

Finns det organiska eller KRAV-märkta produkter väljer vi dem i första hand. Och självklart är vårt kaffe och våra teer Fairtrademärkta!

Att jobba på det här sättet minimerar koldioxidavtrycket, samtidigt som de korta transporterna ger oss färska råvaror av högsta kvalitet.

I vårt hållbarhetstänk ligger också att minimera svinnet när vi planerar våra menyer. Och när det gäller energi är vi helt och hållet självförsörjande med förnybar el för hela gården, tack vare solpaneler på ladutaket. På parkeringen finns en laddstolpe för elbilar –  när cafét är öppet!

Kontakta oss

Telefonnummer: (+46) 0700 55 80 90

Hitta hit

Knappar du in adressen i din GPS-navigator är det Norra Lundby, Mellomgården 1, 532 93 Axvall som gäller. 

Kommer du från väg 49 mellan Skara och Skövde svänger du in mot Varnhem och kör igenom samhället vidare mot Broddetorp. Efter drygt 3 km tar du av mot höger där det är skyltat AXVALL 5/GÅRDSBUTIK CAFÉ.

Från Falköping kör du mot Broddetorp och Varnhem förbi Hornborgasjön och tar till vänster där det är skyltat AXVALL 5/GÅRDSBUTIK CAFÉ.

Du kan också nå oss via den lilla slingrande vägen som går från Axvall österut mot Norra Lundby och Varnhem.

sv_SE