Välkomna till

Gårdens Café och Crêperie

Café och Crêperie

I Mellomgårdens mysiga café & crêperie kan du njuta av galetter, lättare luncher, nygräddade våfflor och gofika – hemlagat på närproducerade råvaror. För barnen finns sandlåda, tågbana, ritbord och rejäla gräsytor att leka på medan du låter lugnet infinna sig – här är det lätt att bli sittande i timmar, med den härliga utsikten över ängarna runt Hornborgasjön.

Kanske är det en spännande utställning på gång i vår konsthall, kanske är det snart dags för en stunds levande musik, kanske landar tranorna vid sjön – på Mellomgården väntar alltid nya upplevelser!

Inomhus har vi som mest 107 platser inklusive konsthallen, plus 50 platser utomhus när vädret visar sig från sin gladaste sida. Kommer du med elbil har vi en gratis laddplats på gårdsplanen när cafét är öppet!

Kolla in våran underbara meny.

”Våfflorna supergoda och personalen så trevlig”

”Tyst, jag njuter!”

Crêperie på landet

Våren 2020 öppnade vi vårat creperie som blivit en succé.

Sommaren 2019 besökte vi järvsö creperie och upplevde en smaksensation som vi inte kunde glömma, sagt och gjort. Vi köpte hem 2 st crepejärn och stod och övade och testade olika råvaror tills vi var nöjda.

Mars 2020 serverade vi våra första galetter och sedan den dagen har vi haft många besökare som har uppskattat detta väldigt mycket. Som en gäst sa, det var löjligt gott!

 

Galetter, vad är det?

Galetter har sitt ursprung i Bretagne i Frankrike, och är ett mellanting mellan tunna crêpes och våra vanliga pannkakor. De bakas på bovetemjöl och är inte så söta som crêpes. Fyllningarna är oftast av det matigare slaget, men vi på Mellomgården gör även dessertgaletter av crêpetyp – även de görs på en smet av KRAV-odlat bovetemjöl och blir därigenom också glutenfria. 

Du som har turistat ute i Europa kanske har stött på galetter förut – eller om du har varit på Gotland, där de har ett starkt fäste. För många andra är de kanske något som väntar på att bli en ny favorit.

För vår del började det med att Mattias var på en jaktresa i Hälsingland, där det serverades läckra galetter. ”Det här måste vi ta hem till Skaraborg”, tänkte han och väl hemkommen komponerades det ena receptet efter det andra. Två av dem, vildsvinsgaletten och räkgaletten, har redan blivit klassiker på vår meny som många återvänder för att avnjuta igen och igen.

Café

Kom och avnjut en go fika ....

Galetter, lättare luncher, nygräddade våfflor och gofika – hemlagat på närproducerade råvaror

Plats för 107st sittande gäster inomhus + 50st på uteserveringen.

Café

Kom och avnjut en go fika ....

Galetter, lättare luncher, nygräddade våfflor och gofika – hemlagat på närproducerade råvaror

Plats för 107st sittande gäster inomhus + 50st på uteserveringen.

Grupper

Bussgrupper är varmt välkomna till oss på Mellomgården, men vi ser gärna att ni föranmäler.

– Bussgrupper 

– Konferera 

– Aktiviteter utomhus – Femkamp

– Festarrangemang

Vår meny

*

Galetter

Obs! Alla galetter är glutenfria!

 

 

 

Övriga rätter

 

Med bröd

Smörgåsar

Fika och Desserter

Hembakat med kärlek!

Med grädde och sylt

Drycker

KAFFE

TE

FESTI

 

LÄSK

 

LOKAL ÄPPELMUST 50 cl

 

LOKAL LÄTTÖL 33 cl

 

LOKAL FOLKÖL 33 cl

 

LOKAL FOLKÖL 50 cl

 

Vi har fullständiga rättigheter.

*

Våra Råvaroror

Vi använder oss av många färska råvaror från Skaraborg och KRAV-märkt Bovete från Värmland.

Hållbarhet

Är viktigt för oss på Mellomgården. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar!

Kontakta oss

Telefonnummer: (+46) 0700 55 80 90

Tillgänglighet

Tillgänglighetsinformation: I den luftigt möblerade cafédelen finns en rymlig toalett anpassad för rullstolsburna, men parkeringen utanför är grusad. På parkeringen utanför finns en laddplats för elbilar.

Pandemiinformation: Vi anpassar oss hela tiden till aktuella rekommendationer i förhållande till coronaviruspandemin. Vi har till exempel handspritstationer utplacerade, glesar ut borden och minskar antalet sittplatser i den utsträckning som behövs.

sv_SE