Upplev

Skaraborg

Varnhems klosterkyrka

Avstånd: 4 km (Vägbeskrivning)

Begränsat tillträde för turister vid gudstjänst
Varnhems kyrka är idag en levande församlingskyrka med gudstjänster, vigslar, begravningar, övning inför konsert m.m. Begravningstider har vi på fredagar och vigseltider på lördagar. Vid dessa tillfällen är tillträdet till kyrkan för turister begränsat.
För besked om gudstjänster se kalender, ring kyrkans guider, tel. 0511-265 34 eller expeditionen i Skara, tel. 0511-265 00.

Pilgrimsmässa
För vandraren på livets väg, eller pilgrimen på leden ligger Varnhems klosterkyrka som en rastplats vid Billingens fot. Välkommen till Pilgrimsmässan onsdagar klockan 8.00, en kort paus innan vi vandrar vidare!

 

 

SKARA SOMMARLAND

Avstånd: 5 km (Vägbeskrivning)

Låt dig svepas med av allt det roliga på Skandinaviens största vattenpark! Vår nöjespark har roliga aktiviteter för barn i alla åldrar. Här finns 47 st attraktioner – allt från roliga vattenrutschbanor och pooler till fartfyllda berg- och dalbanor och snurriga karuseller.

Mer information: Klicka här

 

 

axewalla travbana

Avstånd: 4 km (Vägbeskrivning)

Axevalla travbana utanför Skara är en av Sveriges största travbanor. Här arrangeras varje år Trippeltravet med StoChampionatet.

Mer information: Klicka här

 

 

HORNBORGASJÖN

Avstånd: 1 km (Vägbeskrivning)

Den räknas som en av Sveriges rikaste fågelsjöar och är särskilt känd för att tranor årligen dansar här. Sjön och dess omgivningar är sedan 1999 naturreservat benämnt Naturreservatet Hornborgasjön.

Mer information: Klicka här

 

 

Läckö slott

Avstånd: 59 km (Vägbeskrivning)

Området runt Läckö Slott och naturum Vänerskärgården – Victoriahuset är fantastiskt vackert. Du kan promenera fritt i naturen utan tvekan. Vi hoppas på en ljus och vacker sommar, och hälsar varmt välkommen till oss!

Slottet och naturum är öppna dagligen 10-18.

Mer information: Klicka här

 

 

 

KATA GÅRD

Avstånd: 4,5 km (Vägbeskrivning)

Kata Gård är lämningar av en storgård och en kristen kyrka från 900-talet i Varnhem, en ort belägen vid västra sluttningen av platåberget Billingen i Skara kommun. På denna plats har människor levt i flera tusen år. Arkeologen Oscar Montelius fann redan på 1870- och 1880-talen fynd som daterats till 100-talet e.Kr. Namnet Kata Gård är nutida och baserat på den troliga gårdsägarinnan Kata, maka till Kättil, i början av 1000-talet. Katas påkostade grav har återfunnits på området, utmärkt av en runristad kristen gravsten. Man har även funnit en man i en annan grav på området från ungefär samma tid, som man antar vara Katas make Kättil.

Mer information: Klicka här

 

 

Körsbärsblomningen

Avstånd:  5 km

Mot sluttningen av berget Billingen i öster har inlandsisen lämnar efter sig det särpräglade och sagolikt vackra Valleområdet, ett sjörikt och mjukt böljande kamelandskap.

Mer information: Klicka här

 

 

 

 

KARLSBORGS FÄSTNING

Avstånd: 64 km (Vägbeskrivning)

Det mäktiga fästningsbygget på Vanäs Udde påbörjades 1819. Byggtiden var planerad till 10 år, men det blev 90 år! Idag är den ett stort besöksmål som passar perfekt för hela familjen. På Karlsborgs fästning väntar äventyret oavsett ålder! Karlsborgs fästning är öppet alla dagar, dygnet runt, året runt. Det kostar inget att gå in på Karlsborgs fästning.

Läs mer: Klicka här

 

 

arena Sövde

Avstånd: 17,6 km (Vägbeskrivning)

Arena Skövde är en idrottsanläggning i Skövde som även inrymmer simhall och äventyrsbad, Actic gym, bowlinghall samt en relaxavdelning och en sportbar som rymmer 200 gäster.

Läs mer: Klicka här