Pågång i sommar!

utstallning

Varmt välkommen till vår konstutställning i sommar. På två våningar möter ni Wivian Tuuris och Maria Biederbecks konst. Utställningen pågår hela juli och augusti.

Wivian Tuuri (1939-2018) föddes och växte upp i Skara. Hon var yrkesverksam konstnär på heltid från och med 1980, och arbetade huvudsakligen med akvarellteknik i sin ateljé i Axvall.

Maria Biederbecks ateljé Mossen ligger ett stenkast från Mellomgården. Marias abstrakta måleri, främst olja,  är en utforskande resa med inspiration från rytmen, ljuset och obesökta platser. 

www.facebook.com/ArtByWivianTuuri/

www.biederbeck.se

——————————————————————————————————————

Mats Westling till Mellomgården

Den 5 September är det dags för konsert på fina Mellomgården, Axvall Skara, vilket skall bli riktigt kul. Mats tar med publiken på en resa genom hans än så länge 6 album med radiohiten ”Perfekt” i spetsen. Från härligt finstämt till full fart, dessutom ett pärlband av berättelser och anekdoter från såväl musikens värld som den personliga under parollen ”Detta visste du nog inte om Mats…”

Adress: Norra Lundby, Mellomgården 1, 532 93 Axvall
Telefon: 073-6700967 Entré: 150 kr
E-mail: info@mellomgarden.nu

Mats Westling slog igenom med låten “Perfekt” 2008, hämtad från skivan ”Café Jacob”. Låten blev snabbt en av bl. a Svensk radios mest önskade och spelade, låg dessutom högt på Försäljnings topplistor. Genom ett flitigt turnerande och skivutgivande har han byggt upp en hängiven publik runt om i Norden. Under våren 2020 släppte han singeln ”Höjdrädd” från ett kommande nytt och sjunde album producerat av Petter Eriksson (Daniel Lemma, Hellström och Sofia Karlsson) Mats har genom åren även samarbetat med artister som Jill Johnson, Björn Olsson (Mando Diao, Hellström etc.), Idde Schultz m fl.

Han hittar i sina texter ett djup, i till synes vardagliga händelser och skriver om längtan efter ett mjukare och mindre egocentrerat samhälle. Han betonar vikten av att bejaka fantasin och barnasinne, för ett mer innovativt tänkande. Under konserten håller Mats Westling en nära kontakt med publiken med berättelser och vissa aktiviteter, vilka brukar bli medryckande och inspirerande. Som en i publiken uttryckte det efter en kväll – Det här var en verkligen en själslig workout!

Hemsida: http://www.matswestling.se
Videor och TV – inslag: http://www.youtube.com/results?search_query=mats+westling&aq=f

———————————————————————————————————

Teckningskurs med Marie Åkerlund

Konstnär Marie Åkerlund önskar er varmt välkomna till en kreativ grundkurs i teckning. Kursen innefattar grundtekniker, övningar, material och tips för att undvika vanliga misstag. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare: Marie Åkerlund Tid: Lördag 8/8 kl 10-16 och söndag 9/8 kl 9-15. Kursavgift: 2500 kr inkl. kursmaterial, fika och lunch båda dagarna. På lördagkvällen serveras även galetter i creperiet (vin, öl, läsk köpes separat). På söndagen ingår frukost.

Bokningsavgift: 500 kr (Ingår i kursavgiften, återbetalas ej vid avbokning). Slutbetalning (2000 kr) senast 28 juli.

Begränsat antal deltagare. Anmälan via info@mellomgarden.nu
senast 3 augusti.

Välkommen